6.1 Käsittelykoe

Kuljettajantutkintoja ovat teoriakoe, käsittelykoe ja ajokoe!

Huomioithan seuraavat asiat:
Käsittelykoe on mahdollista varata, kun teoriakoe on suoritettu hyväksytysti. Yleensä ajotunnit on hyvä järjestää vasta 1-3 viikkoa ennen, kun tiedetään käsittelykokeen ajankohta, mikäli pyritään suoritettamaan kurssi minimi ajotuntien puitteissa. Tämän jälkeen ajokokeen varausaika voi olla vielä 1-3 viikkoa, joten kurssi kannattaa erityisesti keväällä aloittaa ajoissa.

6.1 Käsittelykoe

Autokoulun sihteeri varaa aina käsittelykoeajan. Varauksen yhteydessä oppilas saa sähköpostitse ennakkomaksulinkin, jonka avulla oppilaan tulee maksaa samalla kertaa käsittely- ja ajokoemaksut ennen käsittelykoetta edeltävää ajotuntia (vähintään 75min).  Käsittelykokeeseen lähdetään ja sitä edeltävät ajotunnit alkavat siis aina autokoulun toimistolta ja näin ehdimme käsittelykoekentälle ja kertaamaan käsittelykoetehtävät juuri ennen käsittelykoetta.
Mopon (AM120) kuljettajantutkintoon kuuluu ainoastaan teoriakoe ja mopon käsittelykoe.
Lue lisää tarkemmin Traficomin käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös mopon käsittelykoetehtävät (s. 17-19) .
Moottoripyörän (A1/A2/A) kuljettajantutkintoon kuuluu teoriakoemoottoripyörän käsittelykoe ja ajokoe. 
Lue lisää tarkemmin Traficomin käsittely- ja ajokoeohjeesta, joka sisältää myös moottoripyörän käsittelykoetehtävät (s. 23-26) ja ajokoeohjeen (s. 4-16).
Käsittelykokeen sisältöön voi tarkemmin tutustua myös Traficomin videolla. Katso myös Moottoripyörän kääntöympyrän halkaisija.
Scroll to Top