Ajokieltokoulutus

+ todistus heti
alkaen 129
€   (169€)

TALVIALE ilmoittautumalla
vielä 31.1. klo 23.59 asti.
 • 4 Virtuaalituntia (Ajokielto)
 • MA klo 9.00 tai KE klo 17.00
 • Todistus toimitetaan heti saatuamme läsnäolokuittauksen teoriatuntien suorituksestasi!
Tilaa heti

Ajokieltokoulutus ja rikkomusseuranta (4h)

Mikäli kuljettaja määrätään auton ensimmäisen ajo-oikeuden saamista seuraavan kahden vuoden aikana tehdyistä liikennerikoksista tai toistuvista liikennerikkomuksista ajokieltoon, ajokortin palauttamisen edellytyksenä ajokiellon päättymisen jälkeen on, että hän on saanut riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen käsittelevän lisäkoulutuksen. Säännös koskee myös moottoripyörän ajo-oikeuden haltijaa, jolla ei ole auton ajo-oikeutta, kahden vuoden ajan moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta. Koulutuksesta on esitettävä todistus.
Järjestämme ajokieltokoulutuksia useissa eri virtuaaliluokissa. Kyseessä on uuden ajokorttilain mukainen koulutus (Ajokorttilaki 37§). Koulutukseen voivat osallistua kaikki ”valtakunnallisesti” omalla tietokoneella, tabletilla tai kännykällä!

Näin helposti, nopeasti ja edullisesti suoritat ajokieltokoulutuksen palveluntarjoajan NETTIOPETUS.FI virtuaaliluokassa.

 1. Ilmoittaudu aluksi HELSINGIN LIIKENNEKOULUN ajokieltokoulutukseen TÄSTÄ.
 2. Täydennä lomake ja maksa koulutus, joustavammin teet sen maksamalla ilmoittautumisen yhteydessä monipuolisilla verkkomaksutavoillamme tai Svea:n rahoituksella.
 3. Maksettuasi kurssimaksun 134€ (norm. 169€) autokoululle voit HETI osallistua palveluntarjoajan (nettiopetus.fi/rikkomusseuranta) koulutukseen mukaan TÄSTÄ.
 4. Katso vielä palveluntarjoajan kaikki ohjeet, aikataulut ja yhteystiedot tarvittaessa TÄSTÄ ja suorita virtuaaliteoriatunnit niiden mukaisesti. Varmista siis paikkasi ennen VIRTUAALILUOKKAAN menoa TÄSTÄ. Ajokieltokurssin osallistujamäärä yritetään pitää max 10 oppilaassa (Traficomin ohje).  Ilmoittaessasi osallistumisestasi täydennä Helsingin Liikennekoulu kohtaan ”Autokoulun nimi josta olet ostanut kurssin:” ja kurssille osallistumis ajankohta.
 5. Saamme välittömästi tiedon suorituksestasi palveluntarjoajalta ja lähetämme sinulle heti todistuksen koulutuksesta yleensä sähköpostitse salattuna. Palveluntarjoajan kautta seuraavat ajokieltokoulutus kurssit järjestetään maanantaisin klo 9.00-12.15 ja keskiviikkoisin klo 17.00-20.15.
 6. Toimitamme ajokieltotodistukset yleensä sähköpostitse heti saatuamme läsnäolokuittauksen palvelun tarjoajalta koulutuksen päätyttyä, mikäli olet ilmoittanut meille suorittamisajankohdan heti ilmoittauduttuasi. Toimitamme todistukset siis tietoturvallisella sähköpostipalvelulla (salattuna) uusien tietosuojakäytäntöjemme mukaisesti. Halutessasi onnistuu myös postittaminen tai noutaminen toimipisteestämme.
 
Palveluntarjoajan ajokieltokoulutusohje
 
Olet astumassa ajokieltokurssille.
Muista tietokoneella Chrome-selain
Muista puhelimessa älä häiritse- toiminto, laturi lähellä ja hyvä internet-yhteys
Ajokieltokurssille ei saa tulla myöhässä, kurssi alkaa tasan ilmoitettuna aikana ja silloin on oltava paikalla.
 
Opettaja poistaa oppilaan kurssilta mikäli hän havaitsee huonoa käytöstä tai ettei oppilas keskity kurssin tehtäviin. Kurssin lopussa tehdään tehtävälomake, jos tämä tehtävä jää tekemättä, ei suoritusmerkintää tule. Älä siis koskaan poistu kurssilta kesken.
 
Kirjaudu sisään kirjoittamalla etu- ja sukunimesi
 
Tervetuloa koulutukseen VIRTUAALILUOKKAAN.

Asiakaspalvelu
044 2539616
info@nettiopetus.fi

 • Ma-To 10-17
 • Kesäajalla kiireisissä asioissa soitto/tekstiviesti
HUOM! Aluksi ilmoittaudu ja maksa kurssimaksu verkkomaksuna autokoululle hintaan 134 € (norm. 169€) TÄSTÄ.
Täytäthän HETI tämän jälkeen myös alla olevan esimerkin mukaisen lomakkeen mennessäsi vielä ilmoittauttamaan osallistumisesi palveluntarjoajan lomakkeella TÄSTÄ.
Täytäthän myös alla olevan esimerkin mukaisen Blackboard lomakkeen mennessäsi VIRTUAALILUOKKAAN vähintään 10min ennen koulutuksen alkua TÄSTÄ.

Ajokieltokoulutuksen lukujärjestys virtuaaliluokassa.

Näin voit suorittaa ajokieltokoulutuksen virtuaaliluokassa live-opettajan kanssa ryhmässä seuraavien aikataulujen mukaisesti.

 Lukujärjestys:

Liikennerikokset ja -rikkomukset

Liikennerikkomukset

Liikenteen valvonta ja liikennerikkomukset kuuluvat poliisin toimivaltaan. Traficom ylläpitää ajoneuvoliikennerekisterin ajokorttitietoja ja lähettää ajokortin haltijalle muistutuskirjeen, jos tämä on syyllistynyt yhteen tai useampaan liikennerikkomukseen tietyn ajan sisällä.

Kirjeessä ajokortin haltijalle kerrotaan, että poliisin on harkittava ajokieltoon määräämistä, jos:

 • ajokortin haltija syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kolmeen tai kahden vuoden kuluessa vähintään neljään liikennerikkomukseen,
 • ajokortin haltija, jolla on ollut auton ajokortti vähemmän kuin kaksi vuotta, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen. 
 • ajokortin haltija, jolla on ollut moottoripyörän ajokortti alle kaksi vuotta, mutta jolla ei ole auton ajokorttia, syyllistyy vuoden kuluessa vähintään kahteen tai kahden vuoden kuluessa vähintään kolmeen liikennerikkomukseen.

Muistutuskirjeissä mainittu seuranta-aika lasketaan viimeisimmän liikennerikkomuksen tekopäivästä 1 vuosi tai 2 vuotta taaksepäin.

Mahdollisten sakkojen maksaminen ei vaikuta toistuvien rikkomusten laskentaan tai muistutuskirjeen toimittamiseen.

Poliisi voi kuitenkin määrätä kuljettajan ajokieltoon yhdestäkin vakavasta liikennerikkomuksesta. Tällaisia ovat esimerkiksi vakavaa piittaamattomuutta osoittava liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Liikennerikostiedot pysyvät rekisterissä pääsääntöisesti 5 vuotta

1.7.2018 voimaan tullut laki liikenteen palveluista (V osa 2 luku 6 §) määrittelee, että rikoksia ja niihin liittyviä seuraamuksia koskevat tiedot on poistettava, kun ne ovat käyneet tarpeettomiksi. Liikennerikosten (esim. rattijuopumus, törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta) tiedot eli liikennerikosilmoitukset, -ratkaisut ja ajokieltoseuraamukset poistuvat pääsääntöisesti 5 vuoden kuluttua siitä, kun päätös on tullut lainvoimaiseksi.

Ajokieltokoulutus

Uutta kuljettajaa koskee auton tai moottoripyörän ensimmäisen ajo-oikeuden saamisesta alkaen kahden vuoden ajan muita kuljettajia tiukempi seuranta. Hänet voidaan tuona aikana määrätä ajokieltoon, jos hän on tehnyt yhden tai useamman liikennerikoksen tai -rikkomuksen. Kuljettajan riskikäyttäytymisen ehkäisemiseksi ajokortin palauttaminen ajokiellon jälkeen edellyttää lisäkoulutusta.

Ajokieltokoulutus käsittelee riskikäyttäytymistä ja sen vaikutuksia liikenneturvallisuuteen. Koulutus on teoriaopetusta, johon sisältyy yksilötehtäviä ja ryhmäkeskustelua. Koulutuksen laajuus on neljä tuntia ja se on mahdollista suorittaa myös verkko-opiskeluna etäyhteyden kautta.

Koulutuksen voi suorittaa autokoulussa tai Traficomin erikseen hyväksymän liikenneturvallisuusalan toimijan tarjoamassa koulutuksessa. Koulutuksen voi käydä ajokiellon aikana tai sen päätyttyä.

Poliisi palauttaa ajo-oikeuden, kun koulutus on suoritettu, todistus siitä on toimitettu poliisille ja ajokielto on päättynyt.

Scroll to Top